top of page
КУЌА К1

тип: идеен, основен и проект за ентериерно уредување на двокуќа
локација: Калгари, Канада
година: 2014

површина: 380m²

статус: изведена

проектанти: Невенка Манчева Аџиевска, Марија Антиќ Николова

3Д визуелизации: Јане Тулбевски, Борис Гаџовски

Двокуќата содржи две станбени единици, една покрај друга кои ги дели заеднички ѕид. Двете станбени единици се состојат од подрумско ниво, приземје и еден кат. Согласно димензиите на парцелата и тројната ориентација на секоја половина од двокуќата, собите се организирани на начин кој овозможува максимално осветлување. Проектот се труди широчината на станбените единици да ја искористи во целост со цел поголем функционален простор на секој кат.
 

bottom of page